Organizația creștină Kidz România investește în viața copiilor | Reportaj Alfa Omega TV

Scris în . Publicat în Știri din România.

Kidz România este o lucrare creștină care investește în viața copiilor și îi conduce într-o relație personală cu Isus. Cu mulți ani în urmă, Jan Cunningham și soțul ei au venit în România pentru a se implica în evanghelizarea copiilor.

Jan Cunningham, fondator, Kidz România: Dumnezeu mi-a dat o viziune să-i ajut pe copii. Să nu fac eu lucrarea, dar să-i ajut pe alții. Cum pot ei să lucreze mai bine cu copiii care nu vin cu părinții și spun: „Și eu vreau să merg la biserică. Și eu vreau să-L cunosc pe Isus.”

O altă familie implicată în această lucrare este familia Portillo din El Salvador, un stat din America Centrală. Efren spune că dorința de a veni în misiune în zona Balcanilor a avut-o de la 13-14 ani.

Efren Portillo, director general, Kidz România: Dumnezeu mi-a împlinit această dorință pe care eu am avut-o de la 13-14 ani, și de aceea noi suntem foarte interesați și foarte încântați de lucrarea cu copiii.

De la început, misionarii au găsit în România oameni dornici să ajute copiii să-L cunoască pe Isus.

Jan Cunningham, fondator, Kidz România: Am început cu tânăra Claudia și tânărul Chif, Florian Chifor, care ne-au ajutat. Noi am mers în weekenduri la câteva biserici și am început să traducem material din America. Dar după ce am tradus câteva materiale am văzut că trebuie să le adaptăm așa de mult și să le schimbăm. Am zis: „De ce facem noi asta? Hai să scriem noi materialul.”

Potrivit lui Jan Cunningham, organizația vine în sprijinul bisericilor locale pentru a dezvolta lucrarea cu copiii.

Jan Cunningham, fondator, Kidz România: Am ajuns aici, în România, și am văzut că multe biserici nu au făcut nimic cu copiii, nu au lucrat cu copiii. În multe biserici s-a spus „lăsați copiii acolo să nu facă zgomot, să nu intre aici.” Sau dacă au avut ceva pentru copii, nu era nimic interactiv și niciodată nu invitau alți copii. Era doar pentru copiii lor, să-i ajute pe copiii lor. Dar cine se ocupă cu copiii care nu au părinți creștini?

În decursul anilor, Kidz România a realizat programe cu scopul de a-L prezenta pe Isus Hristos. Lecțiile biblice pentru copii reprezintă principalul proiect al organizației.

Florentina Gheorghiaș, director proiecte educaționale, Kidz România: Aceste lecții biblice conțin tot ceea ce are nevoie un învățător, de la captarea atenției și introducerea în tema lecției până la ultima secțiune propusă de noi, și anume activitatea practică numită de noi lucru manual, precum și pagina de colorat.

De asemenea, au fost organizate tabere tematice pentru copii și adolescenți.

Florentina Gheorghiaș, director proiecte educaționale, Kidz România: Am avut tabere de inițiere și de dezvoltare a abilităților lingvistice, în special de limba engleză și limba spaniolă, dar și tabere de teatru, precum și de dezvoltarea abilităților de leadership. Dar aceasta a fost o tabără pentru adolescenți.

În această perioadă de restricții din cauza pandemiei, echipa a fost determinată să-și adapteze programele pentru mediul virtual.

Florentina Gheorghiaș, director proiecte educaționale, Kidz România: Am avut o tabără pe platforma Zoom, tabără de trei zile, tabără virtuală în care ne-am putut reîntâlni cu copiii și a fost o foarte mare bucurie, și pentru ei și pentru noi. Și, totodată, din toamnă am început să producem și lecții video pentru copii. Atunci când s-au redeschis bisericile am simțit nevoia de-a veni în sprijinul acestora și de a veni în sprijinul învățătorilor de școală biblică pentru copii.

Un alt program implementat în România este „Castelul Regelui”. Principalele obiective sunt: evanghelizare, ucenicizare, misiune, proiecte sociale.

Marcela Portillo, director general, Kidz România: Acest program este pentru copii cu vârsta de la 9 la 12 ani. E un program de ucenicizare. Scopul este ca acești copii să facă lucrarea de evanghelizare, în măsura în care pot ei, și apoi chiar și o mică misiune.

Totodată, „Olimpiada biblică” pentru copii și adolescenți oferă o cale distractivă și captivantă de a motiva copiii să învețe adevărurile importante din Cuvântul lui Dumnezeu.

Efren Portillo, director general, Kidz România: Programul JBQ și ABQ începe la 7 ani, când copii știu să citească, până la vârsta de 17 ani. Scopul Olimpiadei biblicei este să-i învățăm Cuvântul lui Dumnezeu. Și ce înseamnă Olimpiada biblică: credință pentru o viață întreagă.

Misionarii care au venit să lucreze cu copiii din România mărturisesc că l-au primit pe Isus în viețile lor la vârste fragede.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 876, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

80 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.