Reprimare religioasă

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Pentru milioane de persoane din întreaga lume, libertatea de a-și practica în mod deschis credința este un vis. Comisia Statelor Unite pentru libertatea religioasă internațională monitorizează lumea pentru a atrage atenția asupra acestei probleme. Comisia tocmai a publicat un raport cu privire la țările care încalcă în modul cel mai grav acest drept. Jennifer Wishon de la CBN vine cu detalii.

Jennifer Wishon: Creștinii sunt persecutați în întreaga lume la un nivel nemaivăzut de la primul secol al creștinismului până în prezent. China terorizează milioane de musulmani în timp ce viața merge mai departe.

Johnnie Moore: Cu un buget foarte mic, anual Statele Unite lansează această provocare comunității care luptă pentru drepturile omului și care reverberează în fiecare colț al lumii.

Jennifer Wishon: Un raport anual exploziv despre situația libertății religioase din întreaga lume realizat de Comisia Statelor Unite pentru libertatea religioasă internațională vorbește despre o situație sinistră de proporții uimitoare. 50.000 de creștini sunt ținuți în lagărele din Coreea de Nord. În jur de 3.000 de yazidiți, femei și fete, sunt date dispărute în Irak și 130.000 de musulmani se afă în lagărele din Burma. Trei milioane de musulmani uiguri sunt în lagăre de concentrare din China.

Johnnie Moore: În primul raport întocmit de noi cu 22 de ani în urmă ne-am exprimat îngrijoararea cu privire la ceea ce a făcut Partidul Comunist Chinez în acele vremuri comunității uigure.

Jennifer Wishon: Însă lumea l-a ignorat. Acum, regimul comunist lucrează la reprogramarea unei comunități întregi. Pe unii îi supun unor proceduri barbare, cum ar fi colectarea de organe.

Nury Turkel: Ei promovează piața organelor de uiguri, în mare parte în rândul țărilor musulmane. Ei consideră mai ales cele două religii, islamul și creștinismul, că reprezintă o problemă pentru supraviețuirea și existența partidului comunist.

Jennifer Wishon: Raportul identifică țări care îngrijorează în mod deosebit, zece au fost numite deja de Departamentul de Stat. Comisia recomandă ca India, Rusia, Siria și Vietnamul să fie adăguate pe listă. Turcia, aliatul Statelor Unite, e considerată infractor de gradul doi.

Johnnie Moore: Nu le permitem să doarmă nicio noapte, noi strigăm cât putem de tare, în mod bilateral, din partea republicanilor și democraților, pentru a ne asigura că pot face ce au ales să facă, dar nu o vor face pe ascuns.

Jennifer Wishon: Comisia a precizat că pandemia a înrăutățit situația, deoarece multe minorități religioase au fost învinovățite pentru pandemie.

Johnnie Moore: A venit vremea pentru creștini să facă ceea ce apostolul Pavel a fost chemat să facă, să se roage pentru cei încarcerați ca și cum ar fi și ei acolo.

Jennifer Wishon: Comisia a încurajat administrația Biden să umple pozițiile vacante dedicate pentru a pune presiune pe țări care își persecută poporul.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 876, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

187 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.