Interviu: încălcarea libertății religioase în lume Nadine Maenza

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.
Nadine Maenza de la Comisia Statelor Unite pentru libertatea religioasă internațională a fost invitata lui Wendy Griffith la știrile CBN pentru a discuta despre încălcarea libertății religioase în lume.

Wendy Griffith: Mai întâi, care e ideea principală a raportului acestui an? Se pare că toată comisia condamnă China.

Nadine Maenza: Vedem încălcarea drepturilor religioase la scară mare în China. Am văzut că au importat acest comportament al altor țări, și i-au îndemnat și pe alții să îi urmeze. Acest fapt ne preocupă și de aceea am tras semnalul de alarmă. Avem un capitol special care vorbește despre influența Chinei asupra libertății religioase și asupra drepturilor omului din lume.

Wendy Griffith: Nadine, vă rog să detaliați puțin despre modul în care pandemia a fost folosită pentru a-i persecuta pe credincioși.

Nadine Maenza: Da, unele țări au dat vina pe ei pentru izbucnirea pandemiei. În India și Pakistan mulțimea s-a întors împotriva lor. Chiar și oficialii unor guverne i-au condamnat, spunând că au o legătură cu coronavirusul. Ne îngrijorează condițiile din închisori, unde se află prizonierii credincioși și am cerut țărilor să îi elibereze. Spre surprinderea noastră, unele state ca Eritreea au eliberat prizoneri, deoarece sunt țări pe care le monitorizăm. Însă în altele, ca Iran, autoritățile ne-au refuzat. Iranul a eliberat 85.000 de prizoneri, dar niciun prizonier credincios. De fapt, au arestat mai mulți de-a lungul anului.

Wendy Griffith: Recent ați fost în comunitatea creștină din nord-estul Siriei. Care este situația lor și de ce i-ați vizitat?

Nadine Maenza: Sigur. Nord-estul Siriei este un exemplu pozitiv în Orientul Mijlociu, unde nu sunt prea multe astfel de exemple. Vedem în continuare deteriorarea condițiilor creștinilor și a altor minorități religioase din țările pe care le monitorizăm în zonă. Însă Siria este un caz unic, deoarece administrația regiunii autonome din nord-estul Siriei a creat aceste condiții remarcabile pentru respectarea libertății religioase unde creștinii, yazidiții, toată lumea poate să-și practice credința. Este neobișnuit faptul că ei își pot schimba credința. Am recomandat guvernului american să ridice sancțiunile, să recunoască acest guvern pe plan politic și să îi ajute în încercarea lor de a găsi o soluție politică pentru Siria. Ei au creat aceste condiții și mai mult, guvernul îi protejează. Chiar și în zonele arabe unde au început să guverneze în ultimii ani, am mai văzut aceleași condiții favorabile. Am găsit că este important pentru mine să văd personal stiuația la fața locului, să înțeleg modul de guvernare și să văd creștinii și oamenii de alte religii că își pot practica credința. Este important să vorbim despre aceste zone și să luăm atitudine în favoarea lor.

Wendy Griffith: Bineînțeles. Comisia Statelor Unite pentru libertatea religioasă internațională s-a alăturat unui grup de critici care cere administrației Biden să crească numărul refugiaților. Nadine, de ce este atât de important și cine este afectat de acest număr limitat?

Nadine Maenza: America este locul perfect pentru mulți refugiați. Cred că oamenii nu înțeleg ce înseamnă să fii refugiat. Adesea, sunt confundați cu migranții. Vin oameni la granița noastră de sud, îmi pare rău pentru ei deoarece fug de sărăcie. Însă am întâlnit oameni care fug de persecuția religioasă, care nu se pot întoarce în casele lor și nu au unde să meargă. Noi avem oportunitatea de a le oferi un refugiu. Procesul de control este așa de dificil. Durează câțiva ani. Însă acei refugiați nu au reprezentat o amenințare pentru securitatea Statelor Unite, e o înțelegere greșită. Există două moduri de a aborda problema. Locuri ca nord-estul Siriei pot fi un refugiu pentru minoritățile religioase, precum și regiunea creștină a Irakului. Aici oamenii se pot refugia în Orientul Mijlociu, însă sunt alte regiuni de unde trebuie să plece. E rezonabil să intervenim. Sunt oameni care vor să îi ajute. Sunt biserici care îi primesc, există multă susținere în Statele Unite în această privință, și astfel toată lumea câștigă. Și noi beneficiem de prezența acestor comunități religioase bogate.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 876, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

232 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.