SUA își retrage trupele din Afganistan

Mapamond Creștin
America pune capăt războiului pe care l-a purtat timp de 20 de ani în Afganistan. Președintele Biden urmează să retragă toate trupele Statelor Unite din Afganistan până în data de 11 septembrie, când se vor împlini două decenii de la atacul terorist care a dus la izbucnirea războiului. Însă retragerea trupelor americane va aduce cu sine întoarcerea organizațiilor ISIS și al-Qaida? Charlene Aaron de la CBN ne va vorbi despre aceste consecințe grave.

Charlene Aaron: Secretarul de Stat, Antony Blinken a efectuat o vizită neașteptată în Afganistan pentru a informa liderii țării și publicul îngrijorat cu privire la planurile președintelui Biden de a retrage trupele americane din țară. Vizita a avut loc la o zi după ce președintele a delcarat că atacurile din 11 septembrie nu mai pot justifica prezența forțelor Statelor Unite în țară.

Joe Biden: Am mers în Afganistan din cauza atacurilor care au avut loc în urmă cu 20 de ani. Asta nu explică motivul pentru care trebuie să rămânem acolo în 2021.

Charlene Aaron: Planul de retragere se aplică tuturor forțelor americane, în jur de 25.000 de persoane, care vor fi retrase până în data de 11 septembrie, la aniversarea atacurilor care au fost coordonate din Afganistan.

Joe Biden: Războiul din Afganistan nu a fost menit să dureze mai multe generații. Am fost atacați. Am vrut un război cu scopuri clare. Am atins acele obiective.

Charlene Aaron: Însă republicanii, ca senatorul Lindsey Graham se opun retragerii trupelor, declarând că aceasta ar putea duce la întoarcerea actelor teroriste.

Lindsey Graham: Nu există soluții ideale, însă aceasta este soluția cea mai rea, aceea de a retrage trupele, de a pleca și de a spera că situația se va rezolva, că ceea ce nu s-a întâmplat în Irak, nu se va întâmpla nici aici.

Mitch McConnell: Teroriștii străini nu vor lăsa Statele Unite în pace doar pentru că politicienii noștri s-au săturat să se lupte cu ei.

Charlene Aaron: Însă președintele se opune acestei afirmații, declarând că Statele Unite vor preveni reapariția teroriștilor în regiune. Indiferent de critici, președintele Biden a decis și America se va retrage din Afganistan în cinci luni.

Știre prezentată în cadrul emisiunii Mapamond creștin 875, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

90 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.