Marșul pentru viață 2019 - sâmbătă, 23 martie

Scris în . Publicat în Secțiunea ProViață.

Marșul pentru viață din 2018 a avut loc în 300 de localități din România și R. Moldova. Anul acesta, Marșul pentru Viață va avea loc în 23 martie 2019, sub tema „O lume pentru viață”. Alfa Omega TV nu este organizator al acestui marș, însă vă încurajăm să participați, alături de frați creștini din toată țara.

Pentru a sprijini femeile în criză de sarcină, principalele măsuri propuse sunt înființarea de cabinete de consiliere în criza de sarcină și acordarea unei indemnizații pe perioada sarcinii începând din a 14-a săptămână de sarcină (limita legală pentru avortul la cerere).

Marșul pentru viață e deschis tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice. Nu se solicită interzicerea legală a avortului, nu se sprijină niciun fel de violență împotriva femeii. Prin activitățile pro-viață desfășurate, sunt promovate conștientizarea societății despre criza de sarcină, înțelegerea adevărului științific că viața începe de la concepție și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea. Nu există un organizator unic național, ci în fiecare localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro‑viață locale.

Află mai multe despre Marșul pentru Viață: www.marsulpentruviata.ro

mars proviata logo


Alfa Omega TVIoan Chișărău, preot greco-catolic, inițiatorul Marșului pentru viață

Există la noi în biserica catolică un ordin călugăresc, al benedictinilor, care are ca deviză Ora et labora, adică rugăciune și acțiune, muncă. Adică nu poți doar să te rogi și să zici că e destul și ți-ai făcut treaba. Noi, creștinii, avem model pe Domnul Isus, care noaptea s-a rugat, dar ziua a muncit, a scos demoni, a vindecat, a predicat. Și mergea în mai multe locuri. Când au vrut să-L oprească să rămână doar la Capernaum, El le-a răspuns că trebuie să meargă și în alte părți ca să vorbească și acolo.

Ideea este aceasta: noi trebuie să mergem în afara zidurilor. E frumos în biserică, dar ce facem cu marea masă de oameni, care știu doar ce aud de la televizor, adică faptul că avortul este „eliberarea femeii”, este o „victorie a femeii emancipate”? Majoritatea așa cred. Câteodată se mai nimerește o feministă la spovedanie și zice, înțepată: „Păi cum, avortul e păcat? E doar o bucată de carne, țesut, acolo, și gata!”

Trebuie să ieșim să arătăm lumii și politicienilor că există un segment important din populație care nu e de acord cu avortul. Și dacă ar fi, și din partea preoților ortodocși, și a celor romano-catolici și greco-catolici, și din partea tuturor pastorilor evanghelici acest îndemn ferm, am fi mult mai mulți la Marșul pentru viață.

Iubiți frați și surori, suntem în cel de-al doisprezecelea ceas. Acest sânge nevinovat care inundă țara noastră, acest strigăt al copiilor uciși în pântecele mamei lor cere răzbunare din partea lui Dumnezeu. Haideți să facem o mică reparație pentru această crimă în masă care are loc în țara noastră, să arătăm lumii că noi, creștinii, nu suntem de acord. Haideți să dăm un exemplu pozitiv și Europei și lumii, să arătăm că poporul român este pentru viață, că vrea ca copilașii să se nască, că noi iubim viața, așa cum o iubește Domnul Isus Hristos. Acolo unde ești, în Botoșani, București sau în Craiova, să venim cu toții la Marșul pentru viață, să spunem DA vieții și NU culturii morții.

 

Află mai multe despre Marșul pentru Viață: www.marsulpentruviata.ro

1749 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.