Septembrie - luna Științei/Creației la AO

Descoperă compatibilitatea știință-credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România!

Preocuparea AOTV pentru creaționism

Am promovat alternativa creaționistă de la început, sub genericul Verdictul științei: Creație!

E adevărat 14 - Mâini utile și versatile

Scris în . Publicat în Creaționism-Evoluționism.

Probabil ca nicio unealta din lume nu e atat de versatila si utila precum mana omului. Detaliile acesteia prezinta neincetat un design adevarat. De exemplu, lungimea oaselor degetelor pastreaza proportia sirului numerelor Fibonacci.

Suma celor mai mici doua portiuni din degete e egala cu lungimea celui de-al treilea, iar suma celui de-al doilea si al celui de-al treilea e egala cu lungimea celui de-al patrulea os. Mana e o spirala de aur mobila, echilibrand in mod perfect puterea si dexteritatea.

De asemenea, daca intindem degetele si le lipim unele de altele, vedem ca intre articulatii exista un spatiu liber. Daca articulatiile ar fi la acelasi nivel, s-ar freca unele de altele, creand disconfort si indepartand degetele unele de altele.

Muschii ce controleaza mana se gasesc in antebrat si nu in palma, noi putand astfel sa tinem un obiect sau mana altei persoane. Mare parte din creier se ocupa de controlarea muschilor mainii. Drept urmare, combinatiile de apucari cu mana sunt aproape infinite si uimitor de versatile.

De exemplu, un constructor poate tine cu usurinta o galeata cu trei degete, cu o apucare slaba de rezistenta. In acelasi timp, intre degetul mare si aratator poate tine strans o hartie, in timp ce cu degetul mic poate tine si o punga de plastic. In acelasi timp, ultimele trei degete de la cealalta mana se pot indoi ferm spre palma pentru a cara un ciocan greu, in timp ce degetul mare si aratatorul pot apuca usor un chip fara a-l zdrobi.

Cum reusesc oamenii sa scrie la calculator atat de repede? Creierul planifica miscarea degetelor cu trei actiuni dinainte. Deseori, intervalele dintre apasarea tastelor dureaza cat a saizeci de mia parte dintr-o secunda. E de inteles atunci ca Domnul Isus a folosit aceasta indemanare, putere si uimitoare coordonare a mainilor noastre pentru a-Si exprima iubirea.

El a promis ca mainile Lui ii vor indruma, sustine si pastra cu tarie pe copiii Sai in stransoarea lor puternica.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism

1620 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.